Jeugdgezondheidszorg | Consultatiebureau

Jeugdgezondheidszorg:

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is voor alle kinderen in Utrecht en hun ouders. Bij de JGZ werken jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en (dokters)assistenten. Hier kun je terecht met al je vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van je kind.

Kinderen 0-4 jaar | Consultatiebureau

Je krijgt vanzelf een uitnodiging om met je kind naar het consultatiebureau in je wijk te komen. Op het consultatiebureau kijkt een jeugdverpleegkundige of jeugdarts naar de ontwikkeling van je kind. Je kunt alles vragen wat je wilt weten over verzorging, opvoeding, gezondheid en ontwikkeling. Ook krijgt je kind op het consultatiebureau de inentingen (vaccinaties) uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Inloopspreekuur
Wil je graag een keertje extra langskomen op het consultatiebureau, dan kan dat. Bijvoorbeeld om je kind te laten wegen, of omdat je tussen de gewone afspraken door nog een vraag hebt. Hiervoor is het inloopspreekuur. Voor het inloopspreekuur hoef je geen afspraak te maken. Graag hiervoor een afspraak maken. Het inloopspreekuur is op woensdag van 13.30 – 14.30 uur. Voor meer informatie: www.jeugdengezinutrecht.nl op de pagina ‘adressen en contact’

Moeders met baby’s van 3 tot 15 maanden – de Moeder-babygroep
Een kleine groep moeders komt elke week bij elkaar. Ze praten over de verzorging, opvoeding, gezondheid en ontwikkeling van hun baby’s. Er is een deskundige begeleidster. De Moeder-babygroep is leerzaam én gezellig. Er zijn vier Moeder-babygroepen op verschillende plekken in Overvecht. Het is gratis. Als je meer wilt weten of mee wilt doen, kan je dat zeggen bij je afspraak op het consultatiebureau. Je kan ook mailen naar moederbabygroep@utrecht.nl of bellen naar 0614743972.

Kinderen en jongeren 4-18 jaar

In deze leeftijdsgroep nodigen we kinderen en jongeren en hun ouders actief uit in groep 2 en groep 7 van het basisonderwijs. Op het voortgezet onderwijs is dat in klas 2 en klas 4. Lees hier wat er gebeurt in de gezondheidsonderzoeken. Heb je zelf vragen, bijvoorbeeld over bedplassen, gamen, pesten, dan kun je ook zelf een afspraak maken.

De Jeugdgezondheidszorg bij een bijeenkomst

Een jeugdverpleegkundige of jeugdarts van de JGZ kan aanwezig zijn bij een bijeenkomst van ouders in de wijk. Ben je zelf betrokken bij een groep ouders en wil je een medewerker van de jeugdgezondheidszorg uitnodigen, stuur dan een e-mail naar jgz.vg@utrecht.nl.

Contact en advies

Telefonisch advies
Heb je een vraag, dan kun je de Jeugdgezondheidszorg bellen op 030 – 286 33 00 van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Een jeugdverpleegkundige belt je binnen 48 uur terug.

Advies via de website
Je kunt je vraag ook stellen op de website van de Jeugdgezondheidszorg: www.jeugdengezinutrecht.nl. Op elke pagina vind je hiervoor een paarse banner (Stel je vraag!) die je kunt invullen. Je krijgt dan antwoord per e-mail.

Voor alle informatie over opvoeden en opgroeien: kijk op www.jeugdengezinutrecht.nl.

 

Facebook Motivation Travel  Twitter Motivation Travel

REDENEN OM VOOR GEZONDHEIDSCENTRUM DE AMAZONE TE KIEZEN

  • samenwerkende hulpverleners
  • al uw hulpverleners bij elkaar
  • duurzaam gebouwd centrum
  • voor heel Overvecht